01.10.2018

На Хмельницькій АЕС розпочала роботу місія підтримки ВАО АЕС

З 1 жовтня 2018 року на Хмельницькій АЕС розпочала роботу місія підтримки Всесвітньої асоціації операторів, які експлуатують АЕС за темою «Протиаварійна готовність. Управління запроектними аваріями, експлуатація альтернативної мобільної техніки». Серед учасників місії - експерти з Болгарії, Чехії, Угорщини та України.

За словами керівника делегації, Радника ВАО АЕС - МЦ Андрія Підопригори, ця місія складається із двох частин: асист-візиту і звичайної місії технічної підтримки. «В рамках асист-візиту ми будемо спостерігати, брати інтерв’ю, працювати з документацією», - зауважив керівник місії. Під час другої половини візиту експерти місії презентують свої напрацювання за напрямком протиаварійної готовності.

Під час організаційного засідання генеральний директор ХАЕС Микола Панащенко ознайомив учасників місії із основними показниками роботи і виразив готовність до співпраці та набуття кращого світового досвіду.

Згідно з програмою перебування, місія технічної підтримки ВАО АЕС триватиме на ХАЕС з 1 по 5 жовтня. По завершенні візиту експерти нададуть звіт, пропозиції та рекомендації щодо покращення роботи з даного напрямку.

Довідка. Всесвітня асоціація організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС, WANO), об'єднує всіх операторів АЕС світу. Вона сприяє обміну досвідом експлуатації АЕС, для того щоб члени Асоціації могли працювати спільно для досягнення найвищого рівня безпеки та надійності при експлуатації своїх атомних станцій.