16.12.2010

Хмельницьку АЕС відвідали депутати Полянської сільської ради

15 грудня ц.р. депутати Полянської сільської ради та представники територіальної громади відвідали Хмельницьку АЕС.

Гості ознайомилися з роботою навчально-тренувального центру, першого та другого енергоблоків, оглянули майданчик хмельницького-3 та хмельницького-4.

Після екскурсії виконуючий обов’язки генерального директора ХАЕС Віктор Макєєв поінформував відвідувачів про динаміку виробничих показників станції, стан та охорону навколишнього середовища на прилеглій території, заходи з підвищення безпеки, модернізації та реконструкції Хмельницької АЕС. Він також детально розповів про заходи з організації підготовки громадських слухань щодо спорудження нових енергоблоків, які передбачені постановами Кабінету Міністрів.

Під час зустрічі з адміністрацією гості ХАЕС цікавилися не лише розвитком атомної енергетики та радіаційною безпекою, але й перспективами соціально-культурного розвитку сіл Полянської сільської ради у зв’язку з добудовою нових блоків, запитували про механізми розподілу коштів соціально-економічної компенсації для регіону, тарифи на електроенергію, кадрову політику ХАЕС, профорієнтаційну роботу для старшокласників, які проживають на території зони спостереження тощо.

На завершення голова Полянської сільської ради Костянтин Шатковський зауважив: «Села сільської ради розташовані найближче до ХАЕС. Крім того, багато наших рідних працює на вашому підприємстві, тому ми прагнемо більше знати про умови праці персоналу та саму роботу АЕС. Сподіваємося, що блоки №3 та №4 Хмельницької АЕС будуть добудовані і даватимуть нам електроенергію».